maandag 21 juli 2014

Just the two of us (day 6, 7 and 8 = 210 km)

We begonnen aan een driedaagse fietstrip met gemiddeld 70 km per dag. Deze keer moesten we het alleen doen. De eerste dag bracht ons van Unkel tot Brey met een stop van een aantal uur in de stad Koblenz. Koblenz is een vrij kleine stad, maar je hebt er wel alles wat je nodig hebt. Ideaal om een aantal inkopen te doen, zoals onze nieuwe camera gezien de oude een dikke vlek had op de lens. Het zonnetje scheen en met een gemiddelde temperatuur van 23 graden was het aangenaam fietsen langs de kleine Duitse dorpjes langs de Rein. 99% is langs mooie fietspaden die je via bospadjes langs de kronkelende Rein naar je bestemming brengen.



De temperatuur begint stillaan te stijgen, de vermoeidheid begint er in te komen, maar toch hebben we onze 6de fietsdag gehaald met 71 km op de teller. We eindigden ergens in de middle of nowhere op een drukke camping aan de Rein in het dorpje Heidenfahrt. Maarten had het genoegen om de 'beste vodka ooit' te mogen meedrinken met een aantal Russen die zaten te vissen op de camping. Ideaal om goed te kunnen slapen.



Mooi gelegen, maar drukke camping in Heidenfahrt


De laatste fietsdag van deze etappe eindigde in Rumpenheim (een deelgemeente van Offenbach). Dit dorpje is op zich niet het bezoeken waard, maar dit was de eerste camping voorbij Frankfurt. Het was een zware dag, met een een maximum temperatuur van 36,4 graden om 17h30 s'avonds. De route blijft ons verbazen, hoewel Maarten wel graag eens een ander uitzicht wilt krijgen.

Stap per stap komen we er dichter bij. Sziget here we come!

Still happy!


Fietstip: Tijdens de rustdag kopen we ons ontbijt,middag en avond eten voor de komende 3 fietsdagen. Dit werkt echt goed, gezien je geen tijd verspilt gedurende het fietsen om eten te zoeken en daardoor kan je het ook lowbudget houden (ongeveer een 5 euro per dag per persoon).

Routetip: Het is wel belangrijk dat je rekening houdt langs welke kant je van de Rein zit. Gezien er heel weinig bruggen of overzetboten zijn. Vandaar is het wel slim om in het begin van de dag je eindpunt/camping te bepalen zodat je geen gekke touren moet uithalen om ergens te geraken. De campings liggen echter langs beide kanten van de Rein en dit maakt het soms een klein beetje onhandig. Zelf hebben we er tot nu toe niet echt problemen mee gehad.

Overzetboot over de Rein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten