maandag 28 juli 2014

It is time to rest in the beautyful city Passau! (day 19 and 20)

Passau is een stad die grenst aan Oostenrijk. Het is een middelgrote stad met een 50.000 inwoners. Passau bestaat uit een  historisch oud gedeelte waar enkel kasseien wegen zijn (lastig om op te fietsen, maar wel erg mooi) en een nieuwer gedeelte met gezellige restaurantjes en winkeltjes. In de ochtend doen we het rustig aan, uitgebreid ontbijt op de camping, de was doen, de fietsen kuisen en de blog updaten. In de namiddag hebben we in de stad gewandeld en ja opnieuw geshopt (we hebben beide een beetje een koop verslaving, maar het geeft ons ook telkens een mentale opkikker) Het ontspannen dagje eindigt in Café Kowalski met een lekkere Radler en een Ice Coffee!

Uitzicht op het oude stadsgedeelte van Passau


De enige camping in Passau. Rustig en goed gelegen.



Fiets wassen! Is wel ontspannend om te doen en hij rijdt terug vlot!


Onverwachts kwam er een tweede rustdag in Passau bij. We waren net ingepakt en klaar om te vertrekken toen Saartje een foute beweging maakte en de al pijnlijk nek volledig blokkeerde. Het was onveilig en onmogelijk om te fietsen :(.  De man van de camping heeft ons een lift gegeven naar de stad. Na een bezoekje aan de osteopaat (25 euro voor 25 minuten, maar mijn eigen kiné kan er toch niet aan tippen) konden we wat rond slenteren in het oude gedeelte van Passau en genieten van de mooie stad. Gelukkig hadden we een buffer dag, waardoor we het ook konden permitteren om het rustiger aan te doen! So, no stress!

We zijn niet de enige gekken die met de fiets naar een festival rijden dat 1500 km veraf is. In Passau ontmoete we een franstalige studente dat alleen op weg was naar Sziget festival. Nadien zijn we haar nog enkele keren tegengekomen en hebben we er een gezellige avond mee samen gehad.


Miline, een franstalig meisje, ook opweg naar Sziget festival!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten