maandag 21 juli 2014

Ready for a new adventure (day 10, 11 & 12 = 230 km)

Het tempo werd verhoogd, de km's werden opgetrokken tot een 80 a 85 km per dag, de hoogteverschillen beginnen toe te nemen. De eerste dag bracht ons van Rumpenheim tot en met Miltenberg. Opnieuw een aangename en mooie route met een gemiddelde temperatuur van 30 en een maximum van 41 graden. We geraken er ondertussen wat aan gewend en de verfrissende duik in de rivier 'Main' hielp om het hoofd kool te houden. Miltenberg is een mooi drop, met nog veel overblijfselen van het Romeinse rijk. Kasteeltjes, ruïnes, mooie oude gebouwen en een prachtige brug waar we onder hebben geslapen op een opnieuw veel te drukke camping zonder wasmachine en wifi (waardoor we de blog maar niet kunnen updaten)


Stretchen is noodzakelijk!

Verfrissende duik in de rivier 'Main'

Het uitzicht vanop de oude brug in Miltenberg


De tweede fietsdag begon bewolkt, met een aangenamere temperatuur waardoor we het tempo opnieuw wat hebben kunnen verhogen. Terwijl bij Saartje de energie er begint in te komen, begon bij Maarten de beentjes stillaan moe te worden. Best vervelend als je een ander ritme hebt, een ochtend en avondmens bent, de ene beter om 10 km 5 min kan pauseren en de andere beter 40 km kan doorfietsen aan een trager tempo. Maar hé we doen het samen en we zullen er ook samen geraken! De eindbestemming is Laudenbach een klein dorpje op een prachtige camping 'Swchabenmühle' met alle nodige voorzieningen en heel vriendelijk personeel. Een echte aanrader!

Stadje Laudenbach
 
 
De derde fietsdag begint maar om 13h30 in te namiddag. In de ochtend hebben we genoten van de faciliteiten van de camping, gezien we die amper tegen komen. We hadden een 70 km voor de boog, uiteindelijk zijn het er 67 geworden tot en met Leutenbuch (Herrieden). We zijn weg van de vlakke route en het klimwerk kon beginnen. De top was 500 meter, op zich stelt dat niet veel voor, maar het is een goed opwarmertje voor wat er nog gaat komen!




Onderweg kom je heel af en toe deze bordjes tegen voor een slaapplek.

De top van 500 :)


                                    
                                          Een nachtje op een hooi zolder slapen! Een aparte ervaring :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten