zaterdag 20 september 2014

Greece-Italy-Montenegro in less than 48 hours (day 68)

Het zal onlogisch lijken om een ferry te nemen van Corfu (Griekenland) naar Bari (Italië), om dan dezelfde dag nog van Bari (Italië) tot Bar (Montenegro) te gaan. Totaal kostenplaatje? 224 euro.

Is er geen eenvoudigere weg via het vasteland? Spijtig genoeg niet. Griekenland doorkruisen, om nadien door Albanië de kust van Montenegro te bereiken was haast onmogelijk. Er rijden geen treinen. E bijen auto huren kan niet omdat je er de grens niet mee over mag en de busverbindingen die liepen naar het binnenland. We zijn dus niet de enige die deze tour maken om op onze bestemming te geraken. Het was een avontuur! Je zou zeggen, er valt weinig te zeggen van het nemen van een ferry, maar het tegendeel is bewezen.
 

Onze Ferry!
 
De eerste ferry zou aankomen om 2 uur s' nachts in Corfu haven, maar heeft een uur langer op zich laten wachten. Iedereen is moe en probeerde te slapen. Ik dacht dat ook even te doen, alleen was het erg dom van me! Zoals eerder gezegd, je leeft op je fiets, dat wilt zeggen dat je zadel je tafel is. Je legt er van alles op, maar er valt ook van alles af en als je pech hebt valt het recht op je ketting. Ik denk niet dat er nog 1 kledingstuk zonder pek is :(. Maar door daar op de grond te gaan liggen, hing ook mijn trui en kussen vol :(. Alle tips om pek er uit te krijgen zijn welkom!


Wachten op de ferry.
We hadden deck space plaatsten voor 44, 20 euro per persoon. Schandalig dat je er zoveel moet voor betalen eigenlijk en dan zijn dit nog laagseizoen prijzen. Eens aan de haven aangekomen was het een gekte van mensen. Er was een groep Italianen met 30 fietsen, heel wat voetgangers en dan nog het vrachtverkeer en wagens. Normaal moet je wachten aan de lijn, net zoals kleine kindjes! Maar de security kon de menigte niet onder bedwang houden. Eens het schip aankwam liep iedereen gelijk een gek naar binnen, om een goed plaatsje te gaan zoeken om toch een paar uurtjes te kunnen slapen. Ik vond het best wel grappig om dit te zien (en ik maakte me ook geen zorgen, zulke dingen komen altijd goed bij mij), maar voor Maarten was het eerder stressvol. Gezien wij onze slaapmatjes en slaapzakken bij hadden, hebben we uiteindelijk een goed plekje op het ship gevonden. Alleen vond de barman het niet zo leuk dat we in zijn bar aan het slapen waren (we waren niet de enige!) en kwam hij ons dus telkens opnieuw wakker maken. 
 


 
Ons 1st class bedje!
 
Overvol zat het ship!
 

We wisten helemaal niet wat te verwachten van Bari. Het bleek opnieuw een heel gezellig 'old town' te hebben. Nog aangenamer en smaller als Corfu Old Town. Zalig om na zo een helse nacht, even rond te wandelen in een mooie stad! Maar al snel moesten we een 10-tal km verder fietsen richting de Decathlon om wat fietsonderdelen te kopen, want in de Balkan was het niet echt mogelijk om de juiste dingen te vinden. We mochten nog eens shoppen hihi, was deze keer wel erg lang geleden! Sinds na Sziget hebben we niets meer gekocht, zodat onze zakken niet terug uitpeulen. Hoewel we al reeds een pakket van 3,5 kilo hebben opgestuurd naar België, dingen die je na een tijd toch niet blijkt te gebruiken en onnuttig zijn om mee te sleuren. Eens in Venetië geven we nog een deel mee met mijn ouders, gezien je na een tijd toch steeds dezelfde kleren draagt, dus er zit nog veel in onze zakken dat niet wordt gebruikt.  
 
Bari (Italië)
 
De straatjes in Bari (Italië)
 
Na de Decathlon zijn we terug naar de haven van Bari gefietst om daar opnieuw de ferry te nemen, deze keer bracht hij ons tot 'Bar' in Montenegro. De ferry zelf vertrok pas om 23 uur, maar we mochten al om 19h30 op de boot. Ideaal voor ons, gezien we deze keer een cabin voor 4 personen hadden geboekt met douche (136 euro in totaal). De vorige ferry was een luxe ship, dus hadden wij ons ook verwacht aan het zelfde voor deze ferry. Maar pech hadden we. Het was een ouderwets schip van de jaren tachtig. In het begin waren we een beetje ontgoocheld, maar uiteindelijk had het ook zijn charme en had het een sfeer die je alleen nog maar in films terug ziet. Het deed deugd om een douche te nemen en nadien wat rond te wandelen om het reuze schip. Nog voor hij begon te varen lagen wij al in dromenland!
 
 
De cabins van de ferry Corfu - Bari
 
Onze oude ferry, had ook wel wat!
 
In de vroege ochtend, rond 8 uur, kwamen we aan in Bar. Eerst ontbijten, koffietje drinken en nadien waren we klaar voor onze eerste tocht aan de kust van Montenegro, richting the Bay of Kotor!

Op 28 augustus kwamen er voor de eerste keer, op 15 september voor de tweede!
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten