donderdag 4 september 2014

The real life!

Zoals we het in begin omschreven: 2 mensen, 2 fietsen, 15 landen, 5000 km, 4 maand onderweg.



Het blijft iets uitdagends en avontuurlijks! We zijn niet de enige die dit doen, maar we zijn ook niet met ontelbaar velen! Reizen met de fiets geeft een aparte beleving. Je leert een land veel beter kennen. Je komt op plaatsen waar een toerist nooit zou komen. In elk land leer je de taal zoals: dobredan, dobreoeter, pez, ... (hoogstwaarschijnlijk fout geschreven :))

We worden gezien als 'arme mensen op de fiets' (denken we). We hebben al zoveel dingen meegekregen bij de families waar we slapen (brood, druiven, pruimen, koffie, zelfgemaakte limonade, een groot stuk varkensvlees/vet, sterke drank, ...), maar nu krijgen we onderweg ook dingen gratis. We willen wat fruit kopen en de verkoper zegt dat we het krijgen en niet moeten betalen. We gaan op een terrasje een Griekse Frappe drinken en een andere klant trakteert ons, we kopen in een winkel een flesje Fanta en een man dat daar zit geeft ons er eentje extra. Het regent super hard, Maarten had een platte band en een auto stopt om ons 1 km verder op onderdak te geven (een veemarkt) waar hij zijn band kon maken en we konden eten. Die man had 16 uur gewerkt en was opweg naar huis, maar hij bleef bij ons tot we klaar waren, want we zaten in zijn bedrijf. Hij zag dat ik kou had, dus gaf hij een trui van hem af (die ik dan ook echt moest dragen en meenemen :)).
 
Wel erg mooi om dit mee te maken! De wereld is nog zo slecht niet, er zijn heel veel vriendelijke mensen! We zijn ze heel erg dankbaar voor deze prachtige ervaring!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten